Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 11 January 2021

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

splendidus, Astronesthes Brauer [A.] 1902:288 [Zoologischer Anzeiger v. 25 (no. 668); ref. 631] South of Sri Lanka, Indian Ocean, 4°56'N, 78°15'13"E, Valdivia station 217, depth 2000 meters. Holotype (unique): Whereabouts unknown. Astronesthes is masculine; wrongly listed as feminine in 1998 edition of the Catalog. •Valid as Astronesthes splendidus Brauer 1902 -- (Fujii in Masuda et al. 1984:49 [ref. 6441], Paxton et al. 1989:195 [ref. 12442], Harold 1999:1906 [ref. 24741], Nakabo 2000:328 [ref. 25086] as splendida, Hutchins 2001:19 [ref. 25847], Parin & Borodulina 2000:S22 [ref. 26044], Nakabo 2002:328 [ref. 26001] as splendida, Parin & Borodulina 2003:594 [ref. 27333], Mundy 2005:176 [ref. 28379], Paxton et al. 2006:437 [ref. 28995] as splendida, Liao et al. 2006:524 [ref. 29419] as splendida, Fricke et al. 2011:357 [ref. 31242]). Current status: Valid as Astronesthes splendidus Brauer 1902. Stomiidae: Astronesthinae. Distribution: Indo-West Pacific: South Africa east to Hawaiian Islands and 6°56'N, 140°32'W, south to New Caledonia. Habitat: marine.