Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 14 September 2020

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

sulphureus, Upeneus Cuvier [G.] in Cuvier & Valenciennes 1829:450 [Histoire naturelle des poissons v. 3; ref. 4879] Java, Indonesia. Syntypes: MNHN A-3458 (3). Type catalog: Bauchot et al. 1985:9 [ref. 20735]. Spelled sulfureus by Kner 1865:67 [ref. 2638]. •Valid as Upeneus sulphureus Cuvier 1829 -- (Lachner 1954:513 [ref. 10031], Lachner 1960:4 [ref. 23973], Kyushin et al. 1982:140 [ref. 19754], Dor & Ben-Tuvia in Dor 1984:164 [ref. 29757], Yamakawa in Masuda et al. 1984:163 [ref. 6441], Ben-Tuvia 1986:613 [ref. 5641], Ben-Tuvia & Kissil 1988:12 [ref. 12819], Allen & Swainston 1988:90 [ref. 25477], Talwar & Jhingran 1991:867 [ref. 20764], Goren & Dor 1994:45 [ref. 25356], Randall 1995:243 [ref. 22896], Mohsin & Ambak 1996:385 [ref. 27969], Allen 1997:142 [ref. 23977], Chen et al. 1997:109 [ref. 26476], Fricke 1999:319 [ref. 24106], Mishra & Srinivasan 1999:250 [ref. 24754], Randall in Randall & Lim 2000:622 [ref. 25122], Nakabo 2000:873 [ref. 25182], Iwatsuki et al. 2000:102 [ref. 26368], Matsuura & Peristiwady in Matsuura & Peristiwady 2000:264 [ref. 27511], Golani 2001:111 [ref. 25530], Hutchins 2001:35 [ref. 25847], Randall 2001:3197 [ref. 26109], Kim & Nakaya 2002:130 [ref. 26150], Nakabo 2002:873 [ref. 26193], Choi et al. 2003:350, 622 [ref. 26218], Allen & Adrim 2003:41 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S111 [ref. 27377], Shibukawa et al. in Kimura & Matsuura 2003:112 [ref. 27510], Mishra & Krishnan 2003:39 [ref. 27712], Adrim et al. 2004:122 [ref. 27715], Randall 2005:300 [ref. 28239], Randall & Kulbicki 2006:304 [ref. 28802], Hoese & Bray 2006:1273 [ref. 29000], Fricke et al. 2009:70 [ref. 30213], Imamura in Imamura et al. 2009:176 [ref. 31157], Uiblein & Heemstra 2010:51 [ref. 30763], Uiblein & Heemstra 2011:587 [ref. 31346], Uiblein & Heemstra 2011:639 [ref. 31501], Allen & Erdmann 2012:509 [ref. 31980], Uiblein & McGrouther 2012:63 [ref. 32282], Larson et al. 2013:151 [ref. 32988], Kottelat 2013:361 [ref. 32989], Yoshida et al. 2013:158 [ref. 34464], Bos 2014:756 [ref. 33588], Fricke et al. 2014:96 [ref. 33932], Uiblein & White 2015:52 [ref. 33856], Uiblein & Gouws 2015:[18] 1038 [ref. 33992], Imamura in Kimura et al. 2015:65 [ref. 34319], Psomadakis et al. 2015:286 [ref. 34104], Motomura et al. 2017:164 [ref. 35490], Fricke et al. 2018:229 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:104 [ref. 36273], Imamura in Kimura et al. 2018:193 [ref. 36460], Suresh et al. 2018:262 [ref. 36495], Eagderi et al. 2019:89 [ref. 37020], Psomadakis et al. 2020:505 [ref. 37272], Uiblein et al. 2020:550 [ref. 37717]). Current status: Valid as Upeneus sulphureus Cuvier 1829. Mullidae. Distribution: Red Sea, Indo-West Pacific: East Africa, South Africa, Persian Gulf, Seychelles, Madagascar and Mascarenes east to Philippines and Fiji, north to southern Japan, south to Western Australia and New Caledonia. Habitat: brackish, marine.