Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 3 September 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

cepedianus, Squalus Péron [F.] 1807:337 [Voyage de Découvertes aux Terres Australes; ref. 18533] Adventure Bay, Tasmania, Australia. Holotype (unique): whereabouts unknown. •Valid as Notorynchus cepedianus (Péron 1807) -- (Eschmeyer & Herald 1983:19 [ref. 9277], Compagno 1984:22 [ref. 6474], Nakaya & Shirai in Masuda et al. 1984:3 [ref. 6441], Menni 1986:432 [ref. 11487], Bass et al. 1986:47 [ref. 5638], Castro-Aguirre & Garcia-Dominguez 1988:100 [ref. 19199], Gubanov & Timoxin 1989:220 [ref. 36138], Paxton et al. 1989:27 [ref. 12442], Paulin et al. 1989:11 [ref. 24556], Pequeño 1989:12 [ref. 14125], Springer 1990:4 [ref. 19315], Kuiter 1993:3 [ref. 23929], Bianchi & Carpenter in Bianchi et al. 1993:72 [ref. 25472] with authorship as Garman 1884, Gomon et al. 1994:89 [ref. 22532], Last & Stevens 1994:42 [ref. 23873], Herman et al. 1994:153 [ref. 27820] as Notorhynchus, Compagno et al. in Fischer et al. 1995:699 [ref. 22829], Ebert 1996:93 [ref. 23505], Chirichigno F. & Vélez D. 1998:31 [ref. 24555], Fricke 1999:12 [ref. 24106], Compagno 1999:472 [ref. 25589], Nakabo 2000:143 [ref. 25086], Compagno in Randall & Lim 2000:577 [ref. 25122], Hutchins 2001:13 [ref. 25847], Shinohara et al. 2001:288 [ref. 25995], Soto 2001:65, 91 [ref. 26637], Mecklenburg et al. 2002:84 [ref. 25968], Nakabo 2002:143 [ref. 26001], Youn 2002:59, 477 [ref. 26218], López et al. 2002:62 [ref. 26808], Gadig & Gomes in Menezes et al. 2003:25 [ref. 27192], Manilo & Bogorodsky 2003:S91 [ref. 27377], Maisey 2004:1 [ref. 27460], Espinosa Pérez et al. 2004:89 [ref. 27705], Nelson et al. 2004:49 [ref. 27807], Heemstra & Heemstra 2004:52 [ref. 28072], Hoese & Gates 2006:136 [ref. 28997], White 2008:78 [ref. 30617], White 2008:78 [ref. 30617], Castro 2011:38 [ref. 31457], Mabragaña et al. 2011:table S2 [ref. 31800], Page et al. 2013:52 [ref. 32708], Ebert et al. 2013:283 [ref. 33045], Parin et al. 2014:25 [ref. 33547], Stewart 2015:118 [ref. 34217], Dyldin 2015:43 [ref. 34524], Pietsch & Orr 2015:16 [ref. 34694], Del Moral-Flores et al. 2016:57 [ref. 34398], Weigmann 2016:52 [ref. 34211], Compagno 2016:1151 [ref. 34544], Nión et al. 2016:21 [ref. 35565] as Notorhynchus, Kells et al. 2016:74 [ref. 35888], Ebert et al. 2017:50 [ref. 35618], Dyldin & Orlov 2018:162 [ref. 35920], Ehemann et al. 2018:23 [ref. 36194]). Current status: Valid as Notorynchus cepedianus (Péron 1807). Hexanchidae. Distribution: Nearly circumglobal, antitropical, except not in the North Atlantic or Mediterranean. Habitat: marine.