Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 2 March 2020

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

kallopterus, Apogon Bleeker [P.] 1856:33 [Acta Societatis Regiae Scientiarum Indo-Ne√™rlandicae v. 1 (6); ref. 352] Manado, Sulawesi, Indonesia. Holotype (unique): RMNH 5592 (smallest of 2). •Valid as Apogon kallopterus Bleeker 1856 -- (Dor 1984:114 [ref. 29757], Hayashi in Masuda et al. 1984:148 [ref. 6441], Fraser & Lachner 1985:8 [ref. 5215], Gon 1986:550 [ref. 5657], Paxton et al. 1989:548 [ref. 12442], Winterbottom et al. 1989:29 [ref. 13251], Randall et al. 1990:143 [ref. 15987], Francis & Randall 1993:120 [ref. 20996], Allen 1993:16 [ref. 20779], Francis 1993:160 [ref. 25479], Goren & Dor 1994:30 [ref. 25356], Randall 1995:155 [ref. 22896], Mee 1996:106 [ref. 22471], Allen 1997:102 [ref. 23977], Kuiter 1997:138 [ref. 25488], Randall et al. 1997:143 [ref. 25919], Randall 1998:32 [ref. 23433], Myers 1999:129 [ref. 23965], Fricke 1999:228 [ref. 24106], Allen 1999:2606 [ref. 24812], Randall 1999:14 [ref. 25829], Allen 2000:87 [ref. 37268], Nakabo 2000:760 [ref. 25086], Allen in Randall & Lim 2000:613 [ref. 25122], Randall & Earle 2000:12 [ref. 25806], Allen 2000:100 [ref. 25868], Allen 2001:149 [ref. 25670], Hutchins 2001:31 [ref. 25847], Nakabo 2002:760 [ref. 26001], Allen & Adrim 2003:35 [ref. 26830], Gon & Randall 2003:18 [ref. 26750], Myers & Donaldson 2003:623 [ref. 27495], Lobel & Lobel 2004:71 [ref. 27576], Randall et al. 2004:14 [ref. 27624], Heemstra et al. 2004:3320 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:185 [ref. 28072], Mundy 2005:355 [ref. 28379], Allen et al. 2006:1090 [ref. 29004], Yoshida et al. 2010:38 [ref. 31255], Motomura et al. 2010:107 [ref. 31256], Yoshida et al. 2011:120 [ref. 32402]). •Valid as Pristiapogon kallopterus (Bleeker 1856) -- (Randall 2005:211 [ref. 28239], Schultz & Randall 2006:8 [ref. 28964], Randall 2007:215 [ref. 30952], Fricke et al. 2009:53 [ref. 30213], Allen & Erdmann 2012:407 [ref. 31980], Fricke et al. 2013:258 [ref. 32706], Larson 2013:114 [ref. 32988], Fricke et al. 2014:77 [ref. 33932], Mabuchi et al. 2014:201 [ref. 33426], Delrieu-Trottin et al. 2015:6 [ref. 33988], Duffy & Ahyong 2015:113 [ref. 36167], Mabuchi et al. 2015:45 [ref. 34429], Trnski 2015:1218 [ref. 34198], Koeda et al. 2016:34 [ref. 35333], Fricke et al. 2018:173 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:78 [ref. 36273], Fricke et al. 2019:138 [ref. 36673], Kuiter & Kozawa 2019:130 [ref. 36965], Zajonz et al. 2019:74 [ref. 36871]). Current status: Valid as Pristiapogon kallopterus (Bleeker 1856). Apogonidae: Apogoninae. Distribution: Red Sea, Indo-West Pacific: East Africa, South Africa, Socotra, Madagascar and Mascarenes east to Hawaiian Islands and Pitcairn Group, north to southern Japan, south to Western Australia, Queensland (Australia), Lord Howe Island and Kermadec Islands, Tonga and Rapa. Habitat: marine.