Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 3 September 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

notatus, Sparus Houttuyn [M.] 1782:320 [Verhandelingen der Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Haarlem v. 20 (pt 2); ref. 2220] Japan. No types known. See Boeseman 1995:6 [ref. 21811]. •Valid as Apogon notatus (Houttuyn 1782) -- (Hayashi in Masuda et al. 1984:147 [ref. 6441], Paxton et al. 1989:549 [ref. 12442], Randall et al. 1990:144 [ref. 15987], Lee & Kim 1996:63 [ref. 24706], Allen 1997:110 [ref. 23977], Randall et al. 1997:144 [ref. 25919], Myers 1999:128 [ref. 23965], Allen 1999:2606 [ref. 24812], Nakabo 2000:775 [ref. 25086], Allen in Randall & Lim 2000:613 [ref. 25122], Shinohara et al. 2000:178 [ref. 25987], Hutchins 2001:31 [ref. 25847], Nakabo 2002:775 [ref. 26001], Youn 2002:320, 598 [ref. 26218], Yoshida et al. 2010:41 [ref. 31255], Motomura et al. 2010:108 [ref. 31256]). •Valid as Ostorhinchus notatus (Houttuyn 1782) -- (Mabuchi et al. 2014:200 [ref. 33426], Mabuchi et al. 2015:44 [ref. 34429], , Fricke et al. 2019:136 [ref. 36673]). Current status: Valid as Ostorhinchus notatus (Houttuyn 1782). Apogonidae: Apogoninae. Distribution: Eastern Indian Ocean, western Pacific: eastern Indonesia east to Solomon Islands, north to southern Japan, south to northern Australia and New Caledonia. Habitat: marine.