Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 6 May 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

fulvoguttatus, Scomber Forsskål [P. S.] 1775:56, xii [Descriptiones animalium (Forsskål); ref. 1351] No locality stated (Red Sea). No types known. Originally fulvo-guttatus. Neotype selection by Fricke 1999:246 [ref. 24106] is invalid; see Fricke 2000:639 [ref. 24537]. •Valid as Carangoides fulvoguttatus (Forsskål 1775) -- (Kyushin et al. 1977:268 [ref. 19756], Kyushin et al. 1982:202 [ref. 19754], Dor 1984:125 [ref. 29757], Gushiken in Masuda et al. 1984:156 [ref. 6441], Smith-Vaniz 1986:644 [ref. 5718], Allen & Swainston 1988:70 [ref. 25477], Paxton et al. 1989:575 [ref. 12442], Randall et al. 1990:159 [ref. 15987], Gunn 1990:24 [ref. 20141], Goren & Dor 1994:33 [ref. 25356], Randall 1995:178 [ref. 22896], Allen 1997:112 [ref. 23977], Carpenter et al. 1997:159 [ref. 23922], Kuiter 1997:162 [ref. 25488], Randall et al. 1997:159 [ref. 25919], Lin & Shao 1999:52 [ref. 23921], Myers 1999:138 [ref. 23965], Fricke 1999:245 [ref. 24106], Smith-Vaniz 1999:2700 [ref. 24833], Johnson 1999:734 [ref. 25471], Nakabo 2000:806 [ref. 25086], Smith-Vaniz in Randall & Lim 2000:616 [ref. 25122], Laboute & Grandperrin 2000:228 [ref. 25191], Iwatsuki et al. 2000:99 [ref. 26368], Hutchins 2001:33 [ref. 25847], Nakabo 2002:806 [ref. 26001], Allen & Adrim 2003:37 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S107 [ref. 27377], Randall et al. 2004:15 [ref. 27624], Adrim et al. 2004:120 [ref. 27715], Heemstra et al. 2004:3323 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:302 [ref. 28072], Randall 2005:224 [ref. 28239], Hoese & Gates 2006:1153 [ref. 28997], Springer & Smith-Vaniz 2008:29 [ref. 31826], Fricke et al. 2009:55 [ref. 30213], Motomura et al. 2010:115 [ref. 31256], Allen & Erdmann 2012:431 [ref. 31980], Fricke et al. 2013:258 [ref. 32706], Larson et al. 2013:119 [ref. 32988], Psomadakis et al. 2015:219 [ref. 34104], Motomura et al. 2017:108 [ref. 35490], Bogorodsky et al. 2017:11 [ref. 35534], Ali et al. 2018:322 [ref. 36183], Fricke et al. 2018:181 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:83 [ref. 36273], Hoschke et al. 2019:156 [ref. 36626]). Current status: Valid as Carangoides fulvoguttatus (Forsskål 1775). Carangidae. Distribution: Red Sea, Indo-West Pacific: East Africa, Seychelles, Madagascar, Mascarenes and Mascarenes east to Palau and Vanuatu, north to Ryukyu Islands, south to Rottnest Island (Western Australia), northern New South Wales (Australia) and New Zealand. Habitat: marine.