Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 6 May 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

affinis, Thynnus Cantor [T. E.] 1849:1088 [106] [Journal of the Asiatic Society of Bengal v. 18 (pt 2); ref. 715] Malacca Strait, eastern Indian Ocean. Holotype (unique): BMNH 1860.3.19.214 (skin). On p. 106 of separate. •Valid as Euthynnus affinis (Cantor 1849) -- (Kyushin et al. 1977:308 [ref. 19756], Kyushin et al. 1982:245 [ref. 19754], Collette & Nauen 1983:33 [ref. 5375], Eschmeyer & Herald 1983:271 [ref. 9277], Dor 1984:261 [ref. 29757], Nakamura in Masuda et al. 1984:226 [ref. 6441], Collette 1986:833 [ref. 5647], Allen & Swainston 1988:144 [ref. 25477], Winterbottom et al. 1989:65 [ref. 13251], Randall et al. 1990:443 [ref. 15987], Kuiter 1993:378 [ref. 23929], Goren & Dor 1994:69 [ref. 25356], Collette in Fischer et al. 1995:1543 [ref. 22830], Randall 1995:373 [ref. 22896], Mohsin & Ambak 1996:501 [ref. 27969], De La Cruz Agüero et al. 1997:273 [ref. 24545], Allen 1997:232 [ref. 23977], Carpenter et al. 1997:224 [ref. 23922], Chen et al. 1997:161 [ref. 26476] dated 1850, Randall et al. 1997:443 [ref. 25919], Fricke 1999:563 [ref. 24106], Johnson 1999:751 [ref. 25471], Collette in Randall & Lim 2000:643 [ref. 25122], Nakabo 2000:1348 [ref. 25182], Laboute & Grandperrin 2000:481 [ref. 25191], Randall & Earle 2000:20 [ref. 25806], Iwatsuki et al. 2000:104 [ref. 26368], Collette 2001:3732 [ref. 26305], Collette et al. 2001:3 [ref. 25629], Hutchins 2001:45 [ref. 25847], Nakabo 2002:1348 [ref. 26193], Youn 2002:418, 673 [ref. 26218], Collette 2003:4 [ref. 27312], Manilo & Bogorodsky 2003:S121 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:648 [ref. 27495], Matsuura et al. in Kimura & Matsuura 2003:210 [ref. 27510], Lobel & Lobel 2004:77 [ref. 27576], Randall et al. 2004:30 [ref. 27624], Nelson et al. 2004:176 [ref. 27807], Heemstra et al. 2004:3331 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:415 [ref. 28072], Mundy 2005:504 [ref. 28379], Bray et al. 2006:1770 [ref. 29091] dated 1850, Randall 2007:448 [ref. 30952], Fricke et al. 2009:112 [ref. 30213] dated 1850, Kimura 2009:311 [ref. 30426], Motomura et al. 2010:230 [ref. 31256], Allen & Erdmann 2012:1040 [ref. 31980], Page et al. 2013:181 [ref. 32708], Fricke et al. 2013:272 [ref. 32706], Larson et al. 2013:217 [ref. 32988], Delrieu-Trottin et al. 2015:8 [ref. 33988], Psomadakis et al. 2015:314 [ref. 34104], Fourriére et al. 2016:459 [ref. 34668], Del Moral-Flores et al. 2016:611 [ref. 34923], Kells et al. 2016:314 [ref. 35888], Motomura et al. 2017:212 [ref. 35490], Ali et al. 2018:340 [ref. 36183], Fricke et al. 2018:362 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:170 [ref. 36273], Kimura in Kimura et al. 2018:276 [ref. 36460]). Current status: Valid as Euthynnus affinis (Cantor 1849). Scombridae: Scombrinae. Distribution: Red Sea, Indo-Pacific: East and South Africa, Seychelles, Madagascar, Mascarenes and Persian Gulf east to Panama (eastern Pacific), north to southern Japan and Ogasawara Islands, south to Western Australia, New South Wales (Australia), New Caledonia and Tonga. Habitat: marine.