Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 5 August 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

obesus, Thynnus Lowe [R. T.] 1839:78 [Proceedings of the Zoological Society of London 1839 (pt 7); ref. 2829] Madeira, eastern Atlantic. No types known. •Synonym of Thunnus thynnus (Linnaeus 1758) -- (Youn 2002:675 [ref. 26218]). •Valid as Thunnus obesus (Lowe 1839) -- (Postel 1973:469 [ref. 7208], Lindberg & Krasyukova 1975:271 [ref. 7348], Collette & Nauen 1983:88 [ref. 5375], Eschmeyer & Herald 1983:274 [ref. 9277], Nakamura in Masuda et al. 1984:226 [ref. 6441], Collette in Whitehead et al. 1986:996 [ref. 13676], Collette 1986:838 [ref. 5647], Robins & Ray 1986:262 [ref. 23100], Allen & Swainston 1988:142 [ref. 25477], Scott & Scott 1988:458 [ref. 25518], Pequeño 1989:67 [ref. 14125], Paulin et al. 1989:231 [ref. 24556], Winterbottom et al. 1989:66 [ref. 13251], McAllister 1990:180 [ref. 14674], Randall et al. 1990:449 [ref. 15987], Collette 1990:994 [ref. 19476], Cervigón 1992:419 [ref. 23827], Bianchi & Carpenter in Bianchi et al. 1993:173 [ref. 25472], Cervigón 1994:261 [ref. 24488], Allen & Robertson 1994:277 [ref. 22193], Collette in Fischer et al. 1995:1540 [ref. 22830], Randall 1995:376 [ref. 22896], Mohsin & Ambak 1996:520 [ref. 27969], Santos et al. 1997:109 [ref. 23531], Allen 1997:230 [ref. 23977], Grove & Lavenberg 1997:589 [ref. 24023], Arruda 1997:102 [ref. 24952], Randall et al. 1997:449 [ref. 25919], Aguilera 1998:53 [ref. 24221], Chirichigno F. & Vélez D. 1998:398 [ref. 24555], Miyabe & Bayliff 1998:129 [ref. 25507], Fricke 1999:566 [ref. 24106], Smith-Vaniz et al. 1999:334 [ref. 25013], Afonso et al. 1999:80 [ref. 25466], Randall 1999:29 [ref. 25829], Collette in Randall & Lim 2000:644 [ref. 25122], Nakabo 2000:1350 [ref. 25182], Laboute & Grandperrin 2000:481 [ref. 25191], Schmitter-Soto et al. 2000:169 [ref. 27754], Collette 2001:3755 [ref. 26305], Collette et al. 2001:3 [ref. 25629], Hutchins 2001:45 [ref. 25847], Bilecenoğlu et al. 2002:178 [ref. 26753], Nakabo 2002:1350 [ref. 26193], Youn 2002:418, 675 [ref. 26218], Collette et al. 2003:126 [ref. 26784], Collette 2003:1856 [ref. 27087], Collette 2003:15 [ref. 27312], Manilo & Bogorodsky 2003:S121 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:648 [ref. 27495], Menezes in Menezes et al. 2003:103 [ref. 27192], Parin 2003:S30 [ref. 28536], Lobel & Lobel 2004:77 [ref. 27576], Randall et al. 2004:31 [ref. 27624], Nelson et al. 2004:176 [ref. 27807], Heemstra et al. 2004:3331 [ref. 27945], Mundy 2005:507 [ref. 28379], McEachran & Fechhelm 2005:787 [ref. 28815], Vaske et al. 2005:78 [ref. 36155], Bray et al. 2006:1778 [ref. 29091], Wirtz et al. 2007:41 [ref. 30263], Gomon 2008:790 [ref. 30616], Fricke et al. 2009:112 [ref. 30213], McCosker & Rosenblatt 2010:194 [ref. 30957], Motomura et al. 2010:230 [ref. 31256], Ho & Shao 2011:60 [ref. 31432], Page et al. 2013:182 [ref. 32708], Larson et al. 2013:220 [ref. 32988], Smith-Vaniz & Jelks 2014:84 [ref. 33341], Wirtz et al. 2014:11 [ref. 33516], Parin et al. 2014:515 [ref. 33547], Duffy & Ahyong 2015:118 [ref. 36167], Psomadakis et al. 2015:317 [ref. 34104], Roberts 2015:1637 [ref. 34193], Pinheiro et al. 2015:33 [ref. 34324], Collette in Carpenter & De Angelis 2016:2913 [ref. 34618], Fourriére et al. 2016:459 [ref. 34668], Del Moral-Flores et al. 2016:611 [ref. 34923], Koeda et al. 2016:107 [ref. 35333], Nión et al. 2016:53 [ref. 35565] with author as Löwe, Kells et al. 2016:318 [ref. 35888], Fricke et al. 2018:364 [ref. 35805], Martins & Carneiro 2018:68 [ref. 36550], Brown et al. 2019:173 [ref. 36444]). Current status: Valid as Thunnus obesus (Lowe 1839). Scombridae: Scombrinae. Distribution: Circumglobal in tropical and warm temperate seas. Habitat: marine.