Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 5 August 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

fraenatus, Apogon Valenciennes [A.] 1832:57, Pl. 4 (fig. 4) [Nouvelles Annales du Muséum d'Histoire Naturelle (Paris) v. 1; ref. 17863] New Guinea. Lectotype: MNHN 0000-8709. Paralectotypes: MNHN 0000-8710 (2) Guam, 0000-8711 (1) Guam. Type catalog: Bauchot & Desoutter 1987:60 [ref. 12478]. Lectotype selected by Fraser & Lachner 1985:25 [ref. 4215]. •Valid as Apogon fraenatus Valenciennes 1832 -- (Kyushin et al. 1982:171 [ref. 19754] as frenatus, Dor 1984:114 [ref. 29757], Hayashi in Masuda et al. 1984:148 [ref. 6441], Fraser & Lachner 1985:24 [ref. 5215], Gon 1986:550 [ref. 5657], Allen & Swainston 1988:66 [ref. 25477], Paxton et al. 1989:548 [ref. 12442], Winterbottom et al. 1989:29 [ref. 13251], Randall et al. 1990:141 [ref. 15987], Allen 1993:16 [ref. 20779], Kuiter 1993:157 [ref. 23929], Randall et al. 1994:226 [ref. 21645], Goren & Dor 1994:30 [ref. 25356], Randall 1995:156 [ref. 22896], Allen 1997:102 [ref. 23977], Larson & Williams 1997:356 [ref. 23967], Carpenter et al. 1997:151 [ref. 23922], Kuiter 1997:138 [ref. 25488], Randall et al. 1997:141 [ref. 25919], Myers 1999:129 [ref. 23965], Fricke 1999:227 [ref. 24106], Allen 1999:2606 [ref. 24812], Johnson 1999:732 [ref. 25471], Nakabo 2000:760 [ref. 25086], Allen in Randall & Lim 2000:613 [ref. 25122], Sadovy & Cornish 2000:97 [ref. 25480], Allen 2000:100 [ref. 25868], Allen 2001:149 [ref. 25670], Hutchins 2001:31 [ref. 25847], Allen & Randall 2002:124 [ref. 26188], Nakabo 2002:760 [ref. 26001], Allen & Adrim 2003:35 [ref. 26830], Gon & Randall 2003:15 [ref. 26750], Manilo & Bogorodsky 2003:S106 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:623 [ref. 27495], Randall et al. 2004:14 [ref. 27624], Adrim et al. 2004:120 [ref. 27715], Heemstra et al. 2004:3320 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:185 [ref. 28072], Allen et al. 2006:1088 [ref. 29004], Yoshida et al. 2010:37 [ref. 31255], Yoshida et al. 2011:119 [ref. 32402]). •Valid as Pristiapogon fraenatus (Valenciennes 1832) -- (Randall 2005:210 [ref. 28239], Fricke et al. 2009:53 [ref. 30213], Allen & Erdmann 2012:406 [ref. 31980], Larson et al. 2013:114 [ref. 32988], Fricke et al. 2014:77 [ref. 33932], Mabuchi et al. 2014:201 [ref. 33426], Mabuchi et al. 2015:45 [ref. 34429], Koeda et al. 2016:34 [ref. 35333], Koeda et al. 2016:6 [ref. 35354], Fricke et al. 2018:173 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:77 [ref. 36273], Fricke et al. 2019:137 [ref. 36673], Zajonz et al. 2019:74 [ref. 36871]). Current status: Valid as Pristiapogon fraenatus (Valenciennes 1832). Apogonidae: Apogoninae. Distribution: Red Sea, Indo-West Pacific: East Africa, South Africa, Socotra, Madagascar and Mascarenes east to Line and Gambier islands, north to Ryukyu Islands (southern Japan), south to Western Australia, New South Wales (Australia), New Caledonia and Austral Islands. Habitat: marine.