Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 4 November 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

pantherinus, Rhombus Rüppell [W. P. E. S.] 1830:121, Pl. 31 (fig. 1) [Atlas zu der Reise im nördlichen Africa. Fische des Rothen Meeres; ref. 3843] Al Muwaylih, Tabuk Province, Saudi Arabia, Red Sea. Lectotype: SMF 7550. Paralectotypes: SMF 7551-52 (2). Lectotype established by Dor 1984:268 [ref. 29757] if not designated earlier. •Valid as Bothus pantherinus (Rüppell 1830) -- (Amaoka 1969:170 [ref. 105], Nielsen 1973:620 [ref. 6885], Amaoka in Masuda et al. 1984:349 [ref. 6441], Dor 1984:268 [ref. 29757], Hensley 1986:856 [ref. 5669], Allen & Swainston 1988:146 [ref. 25477], Winterbottom et al. 1989:66 [ref. 13251], Randall et al. 1990:450 [ref. 15987], Baranes & Golani 1993:312 [ref. 22372], Lindberg & Fedorov 1993:45 [ref. 21500], Kuiter 1993:385 [ref. 23929], Francis 1993:168 [ref. 25479], Goren & Dor 1994:71 [ref. 25356], Li & Wang 1995:212 [ref. 16193], Randall 1995:356 [ref. 22896], Amaoka & Kishimoto 1996:3 [ref. 24365], Hensley 1997:5 [ref. 23195], Allen 1997:234 [ref. 23977], Carpenter et al. 1997:229 [ref. 23922], Kuiter 1997:380 [ref. 25488], Randall et al. 1997:450 [ref. 25919], Evseenko 1998:59 [ref. 23643], Myers 1999:279 [ref. 23965], Fricke 1999:571 [ref. 24106], Amaoka in Randall & Lim 2000:645 [ref. 25122], Nakabo 2000:1366 [ref. 25182], Laboute & Grandperrin 2000:450 [ref. 25191], Randall & Earle 2000:21 [ref. 25806], Matsuura & Peristiwady in Matsuura & Peristiwady 2000:301 [ref. 27511] dating to 1828, Sakai et al. 2001:123 [ref. 25693], Hensley & Amaoka 2001:3819 [ref. 26311], Hutchins 2001:46 [ref. 25847], Bilecenoğlu et al. 2002:179 [ref. 26753], Nakabo 2002:1366 [ref. 26193], Allen & Adrim 2003:63 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S122 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:649 [ref. 27495], Matsuura et al. in Kimura & Matsuura 2003:214 [ref. 27510], Lobel & Lobel 2004:77 [ref. 27576], Randall et al. 2004:31 [ref. 27624], Mishra & Krishnan 2003:45 [ref. 27712], Heemstra et al. 2004:3331 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:432 [ref. 28072], Randall 2005:614 [ref. 28239], Mundy 2005:517 [ref. 28379], Hoese & Bray 2006:1816 [ref. 29000], Randall 2007:458 [ref. 30952], Fricke et al. 2009:114 [ref. 30213], Ho et al. 2009:10 [ref. 31461], Kimura 2009:318 [ref. 30426], Motomura et al. 2010:230 [ref. 31256], Ohashi & Motomura 2011:89 [ref. 32413], Allen & Erdmann 2012:1047 [ref. 31980], Bogorodsky et al. 2014:431 [ref. 33460], Fricke et al. 2014:189 [ref. 33932], Delrieu-Trottin et al. 2015:8 [ref. 33988], Psomadakis et al. 2015:324 [ref. 34104], Voronina et al. 2016:385 [ref. 35064], Koeda et al. 2016:108 [ref. 35333], Ali et al. 2018:344 [ref. 36183], Fricke et al. 2018:369 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:173 [ref. 36273], Jawad et al. 2018:124 [ref. 36262], Arndt & Fricke 2019:13 [ref. 36883], Fricke et al. 2019:315 [ref. 36673], Zajonz et al. 2019:101 [ref. 36871]). Current status: Valid as Bothus pantherinus (Rüppell 1830). Bothidae. Distribution: Red Sea, Indo-West Pacific: East Africa, South Africa, Socotra, Seychelles, Madagascar, Mascarenes and Persian Gulf east to Hawaiian Islands, Marquesas Islands and Society Islands, north to southern Japan and Ogasawara Islands, south to New Caledonia and Lord Howe Island and Norfolk Island. Habitat: marine.