Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 4 November 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

prionurus, Alutarius Bleeker [P.] 1851:260 [Natuurkundig Tijdschrift voor Nederlandsch IndiĆ« v. 2 (no. 2); ref. 331] Bandaneira, Banda Islands, Molucca Islands, Indonesia. Syntypes: (2). •Valid as Paraluteres prionurus (Bleeker 1851) -- (Hutchins 1977:56 [ref. 2283], Matsuura in Masuda et al. 1984:361 [ref. 6441], Hutchins 1986:885 [ref. 5673], Winterbottom et al. 1989:68 [ref. 13251], Randall et al. 1990:464 [ref. 15987], Kuiter 1993:398 [ref. 23929], Randall 1995:396 [ref. 22896], Allen 1997:240, 242 [ref. 23977], Kuiter 1997:402 [ref. 25488], Randall et al. 1997:464 [ref. 25919], Myers 1999:285 [ref. 23965], Fricke 1999:593 [ref. 24106], Johnson 1999:754 [ref. 25471], Hutchins in Randall & Lim 2000:647 [ref. 25122], Nakabo 2000:1403 [ref. 25182], Laboute & Grandperrin 2000:460 [ref. 25191], Allen 2000:124 [ref. 25868], Hutchins 2001:270 [ref. 25841], Hutchins 2001:47 [ref. 25847], Hutchins 2001:3941 [ref. 26316], Nakabo 2002:1403 [ref. 26193], Allen & Adrim 2003:64 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S124 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:650 [ref. 27495], Randall et al. 2004:32 [ref. 27624], Heemstra & Heemstra 2004:445 [ref. 28072], Randall 2005:635 [ref. 28239], Allen et al. 2006:1892 [ref. 29098], Fricke et al. 2009:119 [ref. 30213], Motomura et al. 2010:235 [ref. 31256], Allen & Erdmann 2012:1074 [ref. 31980], Larson et al. 2013:233 [ref. 32988], Matsuura 2014:12 [ref. 33576], Fricke et al. 2014:196 [ref. 33932], Koeda et al. 2016:113 [ref. 35333], Fricke et al. 2018:381 [ref. 35805], Zajonz et al. 2019:102 [ref. 36871]). Current status: Valid as Paraluteres prionurus (Bleeker 1851). Monacanthidae. Distribution: Indo-West Pacific: East Africa, South Africa, Socotra, Madagascar and western Mascarenes east to Marshall Islands, north to southern Japan and Ogasawara Islands, south to Great Barrier Reef (Australia) and New Caledonia. Habitat: marine.