Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 6 May 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

strongia, Scorpaena Cuvier [G.] in Cuvier & Valenciennes 1829:323 [Histoire naturelle des poissons v. 4; ref. 998] Kosrae, Caroline Islands, western Pacific. Syntypes: MNHN 1940 (3). Type catalog: Blanc & Hureau 1968:17 [ref. 20738]. Sebastes strongensis G√ľnther is an unneeded emendation. •Valid as Sebastapistes strongia (Cuvier 1829) -- (Dor 1984:84 [ref. 29757], Eschmeyer 1986:476 [ref. 5652], Winterbottom et al. 1989:21 [ref. 13251], Randall et al. 1990:84 [ref. 15987], Goren & Dor 1994:22 [ref. 25356], Randall et al. 1997:84 [ref. 25919], Myers 1999:100 [ref. 23965], Fricke 1999:164 [ref. 24106], Poss 1999:2346 [ref. 24796], Nakabo 2000:577 [ref. 25086], Poss in Randall & Lim 2000:606 [ref. 25122], Nakabo 2002:577 [ref. 26001], Allen & Adrim 2003:29 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S102 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:619 [ref. 27495], Kimura et al. in Kimura & Matsuura 2003:41 [ref. 27510], Randall et al. 2004:11 [ref. 27624] dated 1839, Randall 2005:126 [ref. 28239], Allen et al. 2006:891 [ref. 29066], Motomura 2009:63 [ref. 30037], Motomura et al. 2010:92 [ref. 31256], Golani & Bogorodsky 2010:65 [ref. 35264], Fricke et al. 2011:379 [ref. 31242], Motomura et al. 2011:70 [ref. 31308], Allen & Erdmann 2012:238 [ref. 31980], Fricke et al. 2013:256 [ref. 32706], Fricke et al. 2014:54 [ref. 33932], Motomura et al. 2014:133 [ref. 33591], Delrieu-Trottin et al. 2015:5 [ref. 33988], Koeda et al. 2016:23 [ref. 35333], Fricke et al. 2018:136 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:56 [ref. 36273]). Current status: Valid as Sebastapistes strongia (Cuvier 1829). Scorpaenidae: Scorpaeninae. Distribution: Red Sea, Indo-West Pacific: East Africa, Aldabra, Madagascar and Mauritius (Mascarenes) east to Mariana, Gilbert, Marquesas and Gambier islands, north to southern Japan, south to northern Australia and New Caledonia. Habitat: marine.