Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 2 June 2020

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

heptacantha, Sciaena Lacepède [B. G. E.] 1802:308, 311 [Histoire naturelle des poissons (Lacepède) v. 4; ref. 4929] No locality stated [probably Indonesia]. Holotype (unique): MNHN A-5438 (dry). Type catalog: Bauchot et al. 1985:11 [ref. 20735], Bauchot & Desoutter 1987:32 [ref. 6382]. Based on a specimen donated from RMNH to MNHN. •Valid as Parupeneus heptacanthus (Lacepède 1802) -- (Ben-Tuvia & Kissil 1988:7 [ref. 12819], Randall et al. 1990:211 [ref. 15987], Baranes & Golani 1993:310 [ref. 22372], Francis 1993:162 [ref. 25479], Goren & Dor 1994:45 [ref. 25356], Randall 1995:240 [ref. 22896], Mohsin & Ambak 1996:381 [ref. 27969], Allen 1997:142 [ref. 23977], Carpenter et al. 1997:192 [ref. 23922], Kuiter 1997:192 [ref. 25488], Randall et al. 1997:211 [ref. 25919], Myers 1999:160 [ref. 23965], Fricke 1999:315 [ref. 24106], Johnson 1999:737 [ref. 25471], Randall in Randall & Lim 2000:622 [ref. 25122], Nakabo 2000:876 [ref. 25182], Laboute & Grandperrin 2000:282 [ref. 25191], Allen 2000:105 [ref. 25868], Iwatsuki et al. 2000:102 [ref. 26368], Kim & Amaoka 2001:45 [ref. 25244], Hutchins 2001:264 [ref. 25841], Hutchins 2001:35 [ref. 25847], Randall 2001:3189 [ref. 26109], Kim 2002:63 [ref. 26347], Nakabo 2002:876 [ref. 26193], Allen & Adrim 2003:41 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S111 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:629 [ref. 27495], Shibukawa et al. in Kimura & Matsuura 2003:111 [ref. 27510], Randall et al. 2004:18 [ref. 27624] dated 1801, Heemstra et al. 2004:3322 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:263 [ref. 28072], Randall 2004:30 [ref. 28086], Randall 2005:297 [ref. 28239], Hoese & Bray 2006:1268 [ref. 29000], Fricke et al. 2009:69 [ref. 30213], Randall & Heemstra 2009:40 [ref. 30542], Randall & King 2009:34 [ref. 30538], Satapoomin in Imamura et al. 2009:174 [ref. 31157], Bogorodsky et al. 2011:54 [ref. 31559], Allen & Erdmann 2012:506 [ref. 31980], Kottelat 2013:360 [ref. 32989], Yoshida et al. 2013:157 [ref. 34464], Fricke et al. 2014:95 [ref. 33932], Psomadakis et al. 2015:283 [ref. 34104], Motomura et al. 2017:161 [ref. 35490], Uiblein et al. 2017:548 [ref. 35672], Fricke et al. 2018:226 [ref. 35805], Uiblein et al. 2018:241 [ref. 36192], Golani & Fricke 2018:103 [ref. 36273], Satapoomin in Kimura et al. 2018:191 [ref. 36460], Arndt & Fricke 2019:22 [ref. 36883], Eagderi et al. 2019:88 [ref. 37020], Fricke et al. 2019:175 [ref. 36673], Hoschke et al. 2019:156 [ref. 36626], Psomadakis et al. 2020:502 [ref. 37272]). Current status: Valid as Parupeneus heptacanthus (Lacepède 1802). Mullidae. Distribution: Red Sea, Indo-West Pacific: East Africa, Persian Gulf, Madagascar and Mascarenes east to Marshall Islands, Samoa and Tonga, north to southern Japan, south to Rottnest Island (Western Australia), Lizard Island (Queensland, Australia), Lord Howe Island and New Caledonia. Habitat: marine.