Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 4 December 2019

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

meleagris, Ostracion Shaw [G.] in Shaw & Nodder 1796:no page number, Pl. 253 [The Naturalist's Miscellany; ref. 4013] Southern Ocean [South Pacific]. BMNH uncat. (not seen). •Valid as Ostracion meleagris Shaw 1796, subspecies meleagris Shaw 1796 -- (Nakabo 2000:1415 [ref. 25182], Nakabo 2002:1415 [ref. 26193], Itoh et al. 2002:144 [ref. 26531], Manilo & Bogorodsky 2003:S124 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:650 [ref. 27495], Randall et al. 2004:32 [ref. 27624], Heemstra et al. 2004:3332 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:449 [ref. 28072], Randall 2005:641 [ref. 28239], Allen et al. 2006:1907 [ref. 29090], Randall 2007:486 [ref. 30952], Fricke et al. 2009:120 [ref. 30213], Matsuura 2009:333 [ref. 31171]). •Valid as Ostracion meleagris Shaw 1796 -- (Matsuura in Masuda et al. 1984:362 [ref. 6441], Smith 1986:892 [ref. 5712], Allen & Swainston 1988:154 [ref. 25477], Winterbottom et al. 1989:69 [ref. 13251], Randall et al. 1990:469 [ref. 15987], Francis & Randall 1993:125 [ref. 20996], Kuiter 1993:415 [ref. 23929], Francis 1993:168 [ref. 25479], Mishra 1994:187 [ref. 24012], Allen & Robertson 1994:299 [ref. 22193], Allen 1997:244 [ref. 23977], Grove & Lavenberg 1997:641 [ref. 24023], Kuiter 1997:408 [ref. 25488], Randall et al. 1997:469 [ref. 25919], Myers 1999:287 [ref. 23965], Fricke 1999:599 [ref. 24106], Johnson 1999:754 [ref. 25471], Randall 1999:30 [ref. 25829], Matsuura in Randall & Lim 2000:648 [ref. 25122], Laboute & Grandperrin 2000:465 [ref. 25191], Thomson et al. 2000:272 [ref. 25640], Randall & Earle 2000:22 [ref. 25806], Allen 2000:124 [ref. 25868], Hutchins 2001:48 [ref. 25847], Matsuura 2001:3949 [ref. 26317] with authors as Shaw & Nedder [sic], Allen & Adrim 2003:65 [ref. 26830], Lobel & Lobel 2004:78 [ref. 27576], Béarez et al. 2004:131 [ref. 27826], Nelson et al. 2004:184 [ref. 27807], Béarez & Séret 2009:152 [ref. 36646], McCosker & Rosenblatt 2010:195 [ref. 30957], Motomura et al. 2010:237 [ref. 31256], Allen & Erdmann 2012:1083 [ref. 31980], Page et al. 2013:190 [ref. 32708], Fricke et al. 2013:272 [ref. 32706], Matsuura 2014:17 [ref. 33576], Fricke et al. 2014:197 [ref. 33932], Delrieu-Trottin et al. 2015:8 [ref. 33988] with authorship as Bloch & Schneider 1801, Galván-Villa et al. 2016:150 [ref. 34871], Fourriére et al. 2016:451 [ref. 34668], Del Moral-Flores et al. 2016:612 [ref. 34923], Koeda et al. 2016:113 [ref. 35333], Koeda et al. 2016:18 [ref. 35354], Fricke et al. 2018:383 [ref. 35805], Reyes-Bonilla et al. 2018:4 [ref. 36357], Fricke et al. 2019:330 [ref. 36673]). Current status: Valid as Ostracion meleagris Shaw 1796. Ostraciidae. Distribution: Indo-Pacific: East Africa, South Africa, Comoros, Madagascar and Mascarenes east to Hawaiian Islands, north to southern Japan and Ogasawara Islands, south to Great Barrier Reef (Australia), New Caledonia and Rapa; eastern Pacific: Clipperton Island, Baja California (Mexico) south to Panama. Habitat: marine.