Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 4 January 2022

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

monocirrhus, Exocaetus Richardson [J.] 1846:265 [Report of the British Association for the Advancement of Science 15th meeting [1845]; ref. 3742] Sea of China, western North Pacific. Holotype (unique): whereabouts unknown. Original genus should have been Exocoetus. •Valid as Exocoetus monocirrhus Richardson 1846 -- (Yoshino in Masuda et al. 1984:80 [ref. 6441], Heemstra & Parin 1986:394 [ref. 6293], Paxton et al. 1989:333 [ref. 12442], Winterbottom et al. 1989:15 [ref. 13251], Parin in Fischer et al. 1995:1100 [ref. 22829], Parin 1996:301 [ref. 23179], De La Cruz Agüero et al. 1997:137 [ref. 24545], Grove & Lavenberg 1997:249 [ref. 24023], Chirichigno F. & Vélez D. 1998:176 [ref. 24555], Fricke 1999:122 [ref. 24106], Parin 1999:2176 [ref. 24786], Nakabo 2000:553 [ref. 25086], Parin in Randall & Lim 2000:600 [ref. 25122], Parin & Shakhovskoy 2000:S44 [ref. 25770], Hutchins 2001:24 [ref. 25847], Nakabo 2002:553 [ref. 26001], Myers & Donaldson 2003:615 [ref. 27495], Nelson et al. 2004:100 [ref. 27807], Heemstra et al. 2004:3317 [ref. 27945], Mundy 2005:288 [ref. 28379], Paxton et al. 2006:729 [ref. 29073], Fricke et al. 2009:31 [ref. 30213], McCosker & Rosenblatt 2010:190 [ref. 30957], Motomura et al. 2010:82 [ref. 31256], Kharin & Saveliev 2011:554 [ref. 32456] as monochirus in key, Page et al. 2013:101 [ref. 32708], Larson et al. 2013:67 [ref. 32988], Parin et al. 2014:194 [ref. 33547], Psomadakis et al. 2015:179 [ref. 34104], Fourriére et al. 2016:456 [ref. 34668], Del Moral-Flores et al. 2016:607 [ref. 34923], Lewallen et al. 2017:1753 [ref. 35395], Fricke et al. 2018:103 [ref. 35805], Shakhovskoy 2018:43 [ref. 36429], Fricke et al. 2019:77 [ref. 36673], Jayakumar et al. 2019:703 [ref. 37111], Psomadakis et al. 2020:344 [ref. 37272], Shakhovskoy & Bogorodsky 2021:383 [ref. 38589]). Current status: Valid as Exocoetus monocirrhus Richardson 1846. Exocoetidae. Distribution: Indo-Pacific: East Africa, Socotra, Madagascar and Mascarenes east to Hawaiian Islands and Panama, north to southern Japan, south to northern Australia; Revillagigedo Archipelago (Mexico). Habitat: marine.