Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 11 Jan 2023

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

fuscoguttata, Perca summana var. Forsskål [P. S.] in Niebuhr 1775:xi, 42 [Descriptiones animalium (Forsskål); ref. 1351] Sams Pier, Jeddah, Saudi Arabia, Red Sea. Neotype: USNM 147594. Originally as fusco-guttata, correction mandatory. Neotype designated by Randall 1964: 291 [ref. 3600]. Original type localities 'Sues' (As-Suways, Gulf of Suez, Egypt, Red Sea) and 'Djiddæ' (Jeddah/Juddah, Saudi Arabia, Red Sea). Authorship according to Fricke 2008:28 [ref. 30182]. •Valid as Epinephelus fuscoguttatus (Forsskål 1775) -- (Kyushin et al. 1977:230 [ref. 19756], Dor 1984:99 [ref. 29757], Katayama in Masuda et al. 1984:131 [ref. 6441], Heemstra & Randall 1986:525 [ref. 5667], Allen & Swainston 1988:56 [ref. 25477], Randall et al. 1990:108 [ref. 15987], Randall & Heemstra 1991:157 [ref. 19601], Heemstra & Randall 1993:156 [ref. 21042], Kuiter 1993:131 [ref. 23929], Goren & Dor 1994:26 [ref. 25356], Mohsin & Ambak 1996:235 [ref. 27969], Larson & Williams 1997:355 [ref. 23967], Allen 1997:84 [ref. 23977], Randall et al. 1997:108 [ref. 25919], Myers 1999:114 [ref. 23965], Fricke 1999:188 [ref. 24106], Heemstra & Randall 1999:2501 [ref. 24815], Nakabo 2000:724 [ref. 25086], Randall in Randall & Lim 2000:609 [ref. 25122], Laboute & Grandperrin 2000:183 [ref. 25191], Iwatsuki et al. 2000:98 [ref. 26368], Hutchins 2001:262 [ref. 25841], Hutchins 2001:30 [ref. 25847], Nakabo 2002:724 [ref. 26001], Allen & Adrim 2003:31 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S104 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:621 [ref. 27495], Randall et al. 2004:11 [ref. 27624], Adrim et al. 2004:119 [ref. 27715], Heemstra et al. 2004:3319 [ref. 27945], Heemstra & Heemstra 2004:168 [ref. 28072], Randall 2005:156 [ref. 28239], Mundy 2005:346 [ref. 28379], Hoese et al. 2006:1012 [ref. 28999], Fricke 2008:28 [ref. 30182], Hobbs et al. 2008:7 [ref. 39350], Fricke et al. 2009:45 [ref. 30213], Fricke et al. 2011:384 [ref. 31242], Craig et al. 2011:142 [ref. 31786], Allen & Erdmann 2012:273 [ref. 31980], Fricke et al. 2013:256 [ref. 32706], Larson et al. 2013:100 [ref. 32988], Fricke et al. 2014:61 [ref. 33932], Psomadakis et al. 2015:198 [ref. 34104], Ali et al. 2018:318 [ref. 36183], Fricke et al. 2018:149 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:63 [ref. 36273], Ma & Craig 2018:455 [ref. 36100], Motomura in Kimura et al. 2018:102 [ref. 36460], Eagderi et al. 2019:108 [ref. 37020], Fricke et al. 2019:117 [ref. 36673], Zajonz et al. 2019:70 [ref. 36871], Parenti & Randall 2020:69 [ref. 37354], Psomadakis et al. 2020:390 [ref. 37272], Akhilesh et al. 2021:51 [ref. 38701], Kim et al. 2021:128 [ref. 39117], Nakamura et al. 2021:1 [ref. 38703], Heemstra 2022:56 [ref. 39742]). Current status: Valid as Epinephelus fuscoguttatus (Forsskål 1775). Epinephelidae. Distribution: Red Sea; Indo-West Pacific: East Africa (Mozambique, Tanzania, Kenya), Persian Gulf, Socotra (Yemen), Seychelles, Comoros, Madagascar and Mascarenes (La Réunion, Mauritius, Rodrigues) east to Phoenix Islands and Samoa, north to Kagoshima (southern Japan), south to Queensland (Australia). Habitat: marine.


CalAcademy Footer