Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 11 Jun 2024

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

cornutus, Ostracion Linnaeus [C.] 1758:331 [Systema Naturae, Ed. X v. 1; ref. 2787] India. ZMUC Linn. coll. GA-58. Syntypes: NRM 8784 (1), ZMUC GA-58. Type catalog: Fernholm & Wheeler 1983:276 [ref. 20707]. •Valid as Lactoria cornuta (Linnaeus 1758) -- (Kyushin et al. 1977:362 [ref. 19756], Kyushin et al. 1982:294 [ref. 19754], Dor 1984:281 [ref. 29757], Matsuura in Masuda et al. 1984:362 [ref. 6441], Smith 1986:891 [ref. 5712], Allen & Swainston 1988:154 [ref. 25477], Randall et al. 1990:467 [ref. 15987], Kuiter 1993:413 [ref. 23929], Francis 1993:168 [ref. 25479], Krishnan & Mishra 1994:302 [ref. 24014], Goren & Dor 1994:74 [ref. 25356], Randall 1995:398 [ref. 22896], Mohsin & Ambak 1996:619 [ref. 27969], Cheng & Zhou 1997:475 [ref. 26385], Lindberg et al. 1997:107 [ref. 23547], Larson & Williams 1997:375 [ref. 23967], Allen 1997:244 [ref. 23977], Chen et al. 1997:184 [ref. 26476] as cornutus, Kuiter 1997:406 [ref. 25488], Randall et al. 1997:467 [ref. 25919], Anderson et al. 1998:29 [ref. 23611], Myers 1999:287 [ref. 23965], Fricke 1999:596 [ref. 24106], Johnson 1999:754 [ref. 25471], Matsuura in Randall & Lim 2000:648 [ref. 25122], Nakabo 2000:1414 [ref. 25182], Laboute & Grandperrin 2000:464 [ref. 25191], Sadovy & Cornish 2000:280 [ref. 25480], Randall & Earle 2000:22 [ref. 25806], Matsuura & Peristiwady in Matsuura & Peristiwady 2000:322 [ref. 27511], Shimizu 2001:46 [ref. 25799], Hutchins 2001:48 [ref. 25847], Matsuura 2001:3950 [ref. 26317], Nakabo 2002:1414 [ref. 26193], Choi et al. 2003:452, 695 [ref. 26218] as cornutus, Allen & Adrim 2003:65 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S124 [ref. 27377], Myers & Donaldson 2003:650 [ref. 27495], Matsuura et al. in Kimura & Matsuura 2003:225 [ref. 27510], Randall et al. 2004:32 [ref. 27624], Mishra & Krishnan 2003:49 [ref. 27712], Adrim et al. 2004:127 [ref. 27715], Heemstra & Heemstra 2004:448 [ref. 28072], Randall 2005:639 [ref. 28239], Randall et al. 2005:131 [ref. 28745], Allen et al. 2006:1905 [ref. 29090], Fricke et al. 2009:119 [ref. 30213], Matsuura 2009:332 [ref. 31171], Motomura et al. 2010:236 [ref. 31256], Allen & Erdmann 2012:1081 [ref. 31980], Larson et al. 2013:235 [ref. 32988], Yoshida et al. 2013:230 [ref. 34464], Matsuura 2014:17 [ref. 33576], Tyler et al. 2014:311 [ref. 34069], Delrieu-Trottin et al. 2015:8 [ref. 33988], Psomadakis et al. 2015:336 [ref. 34104], Motomura et al. 2017:235 [ref. 35490], Fricke et al. 2018:382 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:180 [ref. 36273], Arndt & Fricke 2019:25 [ref. 36883], Fricke et al. 2019:329 [ref. 36673], Habib & Islam 2020:Supplementary table p. 30 [ref. 38321], Kim et al. 2020:201 [ref. 39118], Psomadakis et al. 2020:614 [ref. 37272], Sonoyama et al. 2020:129 [ref. 37637], Heemstra 2022:448 [ref. 40260]). Current status: Valid as Lactoria cornuta (Linnaeus 1758). Ostraciidae. Distribution: Southern Red Sea; Indo-West Pacific: Eastern Cape and KwaZulu-Natal (South Africa), East Africa, Seychelles, Aldabra (Seychelles), Madagascar and western Mascarenes (La RĂ©union, Mauritius) east to Marquesas Islands and Tuamotu Archipelago (French Polynesia), north to southern Korea, central Japan and Ogasawara Islands (Japan), south to Lord Howe Island (Australia). Habitat: marine.


CalAcademy Footer