Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 4 January 2022

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

obtusata, Sphyraena Cuvier [G.] in Cuvier & Valenciennes 1829:350 [Histoire naturelle des poissons v. 3; ref. 4879] Puducherry, India. Lectotype: MNHN A-5486. Paralectotypes: MNHN 0000-9600 (2) Port Jackson, A-3530 (1) RĂ©union, A-3531 (1) Malabar, B-1878 (1) RĂ©union. Type catalog: Blanc & Hureau 1971:677 [ref. 21541]. Lectotype selected by Doiuchi & Nakabo 2005:141 [ref. 28229]. •Possible synonym (in part) of Sphyraena chrysotaenia Klunzinger 1884 -- (de Sylva & Williams 1986:723 [ref. 6301]). •Possible synonym (in part) of Sphyraena flavicauda Rüppell 1838 -- (de Sylva & Williams 1986:724 [ref. 6301], Manilo & Bogorodsky 2003:S120 [ref. 27377]). •Synonym in part of Sphyraena acutipinnis Day 1876 -- (Fricke 1999:555 [ref. 24106]). •Valid as Sphyraena obtusata Cuvier 1829 -- (de Sylva 1975:83 [ref. 6302], Dor 1984:194 [ref. 29757], Yoshino in Masuda et al. 1984:121 [ref. 6441], Allen & Swainston 1988:110 [ref. 25477], Krishnan & Mishra 1993:230 [ref. 24016], Kuiter 1993:265 [ref. 23929], Gomon et al. 1994:667 [ref. 22532], Goren & Dor 1994:52 [ref. 25356], Randall 1995:368 [ref. 22896], Mohsin & Ambak 1996:197 [ref. 27969], Allen 1997:176 [ref. 23977], Carpenter et al. 1997:221 [ref. 23922], Chen et al. 1997:36 [ref. 26476], Myers 1999:277 [ref. 23965], Fricke 1999:556 [ref. 24106], Mishra & Srinivasan 1999:251 [ref. 24754], Mishra et al. 1999:87 [ref. 25315], Johnson 1999:743 [ref. 25471], Senou in Randall & Lim 2000:643 [ref. 25122], Hutchins 2001:38 [ref. 25847], Senou 2001:3695 [ref. 26303], Choi et al. 2003:416, 670 [ref. 26218], Allen & Adrim 2003:63 [ref. 26830], Myers & Donaldson 2003:648 [ref. 27495], Parin 2003:S25 [ref. 28536], Heemstra & Heemstra 2004:373 [ref. 28072], Doiuchi & Nakabo 2005:137 [ref. 28229], Bray & Hoese 2006:1751 [ref. 29049], Vasil'eva 2007:175 [ref. 30517], Gomon 2008:774, 776 [ref. 30616], Fricke et al. 2009:110 [ref. 30213], Kimura in Matsuura & Kimura 2009:309 [ref. 31170], Allen & Erdmann 2012:1039 [ref. 31980], Larson et al. 2013:214 [ref. 32988], Kottelat 2013:446 [ref. 32989], Yoshida et al. 2013:201 [ref. 34464], Fricke et al. 2014:187 [ref. 33932], Psomadakis et al. 2015:310 [ref. 34104], Miesen et al. 2016:95 [ref. 34492], Motomura et al. 2017:208 [ref. 35490], Ali et al. 2018:340 [ref. 36183], Bogorodsky & Randall 2018:[22] 260 [ref. 36492], Fricke et al. 2018:359 [ref. 35805], Golani & Fricke 2018:121 [ref. 36273], Suresh et al. 2018:307 [ref. 36495], Ballen 2019:402 [ref. 37027], Eagderi et al. 2019:116 [ref. 37020], Fricke et al. 2019:308 [ref. 36673], Zajonz et al. 2019:108 [ref. 36871] as cf. obtusata, Bogorodsky et al. 2020:533 [ref. 38001], Habib & Islam 2020:Supplementary table p. 17 [ref. 38321], Psomadakis et al. 2020:565 [ref. 37272]). Current status: Valid as Sphyraena obtusata Cuvier 1829. Sphyraenidae. Distribution: Red Sea; Indo-West Pacific: East Africa, South Africa, Socotra, Seychelles, Comoros, Madagascar, Mascarenes and Persian Gulf east to Samoa, north to southern Japan and Korea, south to Lord Howe Islands and New Caledonia. Habitat: brackish, marine.