Institute for Biodiversity Science and Sustainability
Online Version, Updated 8 September 2021

SEARCH RESULTS FROM

Eschmeyer's Catalog of Fishes
Select the database to search:
GENERA   SPECIES   REFERENCES
Include unavailable names

         Comments: ,

indicus, Mullus Shaw [G.] 1803:614 [General zoology or systematic natural history v. 4; ref. 4014] Visgapatam [Vishakhapatnam], India. No types known. Based on the 'Rahtee goolvinda' of Russell 1803, v. 2:42, Pl. 157. •Mention -- (Dor & Ben-Tuvia in Dor 1984:164 [ref. 29757] as Upeneus indicus). •Valid as Upeneus indicus (Shaw 1803) -- (Goren & Dor 1994:45 [ref. 25356]). •Valid as Parupeneus indicus (Shaw 1803) -- (Lachner 1960:13 [ref. 23973], Yamakawa in Masuda et al. 1984:164 [ref. 6441], Ben-Tuvia 1986:612 [ref. 5641], Allen & Swainston 1988:90 [ref. 25477], Randall et al. 1990:211 [ref. 15987], Randall 1995:241 [ref. 22896], Mohsin & Ambak 1996:382 [ref. 27969], Allen 1997:142 [ref. 23977], Chen et al. 1997:111 [ref. 26476], Kuiter 1997:190 [ref. 25488], Randall et al. 1997:211 [ref. 25919], Myers 1999:160 [ref. 23965], Fricke 1999:315 [ref. 24106], Mishra et al. 1999:87 [ref. 25315], Johnson 1999:738 [ref. 25471], Randall in Randall & Lim 2000:622 [ref. 25122], Nakabo 2000:875 [ref. 25182], Laboute & Grandperrin 2000:283 [ref. 25191], Sadovy & Cornish 2000:147 [ref. 25480], Allen 2000:105 [ref. 25868], Matsuura & Peristiwady in Matsuura & Peristiwady 2000:263 [ref. 27511], Shimizu 2001:32 [ref. 25799], Hutchins 2001:264 [ref. 25841], Hutchins 2001:35 [ref. 25847], Randall 2001:3190 [ref. 26109], Kim 2002:64 [ref. 26347], Nakabo 2002:875 [ref. 26193], Allen & Adrim 2003:41 [ref. 26830], Manilo & Bogorodsky 2003:S111 [ref. 27377], Shibukawa et al. in Kimura & Matsuura 2003:111 [ref. 27510], Randall et al. 2004:18 [ref. 27624], Adrim et al. 2004:122 [ref. 27715], Heemstra & Heemstra 2004:262 [ref. 28072], Randall 2004:32 [ref. 28086], Randall 2005:297 [ref. 28239], Randall et al. 2005:124 [ref. 28745], Hoese & Bray 2006:1269 [ref. 29000], Fricke et al. 2009:69 [ref. 30213], Randall & Heemstra 2009:40 [ref. 30542], Motomura et al. 2010:129 [ref. 31256], Allen & Erdmann 2012:507 [ref. 31980], Larson et al. 2013:151 [ref. 32988], Kottelat 2013:361 [ref. 32989], Bos 2014:752 [ref. 33550] as Parapeneus, Fricke et al. 2014:95 [ref. 33932], Psomadakis et al. 2015:284 [ref. 34104], Motomura et al. 2017:162 [ref. 35490], Fricke et al. 2018:226 [ref. 35805], Tafzilmeriam in Kimura et al. 2018:192 [ref. 36460], Arndt & Fricke 2019:22 [ref. 36883], Fricke et al. 2019:175 [ref. 36673], Zajonz et al. 2019:81 [ref. 36871], Psomadakis et al. 2020:503 [ref. 37272]). Current status: Valid as Parupeneus indicus (Shaw 1803). Mullidae. Distribution: Indo-West Pacific: South Africa, East Africa, Socotra, Madagascar and Mascarenes east to Marshall and Austral islands, north to southern Japan and Ogasawara Islands, south to Western Australia, Queensland (Australia), New Caledonia and Tonga. Habitat: marine.